טיפים מאת ד"ר מלומד לבטיחות מירבית בשמש ולבחירה נכונה של מוצר הגנה מהשמש.
כיצד כדאי לצרכן לבחור את מוצר ההגנה מהשמש.
SPF הוא מדד למידת ההגנה של התכשיר בתחום ה-UVB. בהנחה שפרק הזמן המינימלי הממוצע בו ניתן לשהות בשמש ללא הגנה עד לקבלת אדמומיות הוא כ-10 דקות הרי שתכשיר בעל SPF25 מאפשר שהיה בשמש לפרק זמן של כ- 4.25 שעות. לפי מחקרים ובדיקות רבות שביצענו מסתבר שבפועל אין צורך בדרך כלל במקדם הגנה הגבוה מ -25. זאת ועוד, בכל מקרה מומלץ לחזור ולמרוח את תכשיר ההגנה כל שעתיים. ד"ר מלומד כי "בניגוד למה שרובנו חושבים, תכשיר בעל מקדם הגנה 50 אינו מגן פי 2 מתכשיר בעל מקדם הגנה 25. מחקרים מראים כי תכשיר בעל מקדם הגנה 50 חוסם 98% מקרינת ה-UVB בעוד שתכשיר בעל מקדם הגנה 25 חוסם 96% מקרינת ה- UVB! זוהי הסיבה לכך שרופאי עור רבים ממליצים בדרך כלל להשתמש בתכשירים בעלי SPF25".

תכשירים בעלי מקדם הגנה גבוה מ 25 עשויים דווקא להזיק לעור משלוש סיבות עיקריות :
- ככל שהריכוז של מסנני הקרינה גבוה יותר, כך גדל הסיכוי לגירויי עור.
- מקדם הגנה גבוה נותן את התחושה של הגנה טובה יותר ויוצר אצל המשתמש את האשליה שניתן להיחשף לשמש שעות רבות יותר. בפועל הדבר יוצר נזקים עצומים לעור כמו כתמי שמש, עור מקומט והסכנה הגרועה מכל – סרטן העור.
- כאמור, כדי לקבל הגנה טובה יש צורך במריחה מחודשת של תכשירי ההגנה לאחר שהיה של שעתיים בשמש או לאחר הזעה, כניסה למים, ניגוב התכשיר וכיוב'.
ממחקרים ומבדיקות רבות שבוצעו במעבדות המחקר של ד"ר מלומד נמצא בפרוש כי בדרך כלל אין צורך לSPF- מעל 25 ולכן התכשיר שלנו הוא בעל מקדם הגנה של 25. המטרה שלנו, במעבדות המחקר של ד"ר מלומד, היא ליצור תכשיר בטוח לשימוש ובעל תועלות בריאותיות. לכן אנו משתמשים בתערובת מסנני קרינה מתקדמים, בדוקים ובטוחים לשימוש ובריכוזים האופטימליים לעור.
שימוש בתכשיר ההגנה בעל SPF25 של ד"ר מלומד הוא האופטימלי, מאחר ואין העמסה של חומרים על העור שלא לצורך.

טיפים לבטיחות מירבית בשמש:
- יש למרוח את תכשיר ההגנה 15 דקות לפני היציאה לשמש.
- אם מדובר בהגנה על עור הגוף – יש להשתמש בכלל של 6 הכפיות: חצי כפית לכל יד, חצי כפית לפנים, לצוואר ולאוזניים , כפית אחת לכל רגל, כפית וחצי לחלק הקדמי של הגוף וכפית לחלק האחורי של הגוף
- יש למרוח את המוצר על העור באופן אחיד
- יש להימנע מחשיפה לשמש בין השעות 10-16. לדוגמא עצמת הקרינה בשעה 13 הינה פי 4 מעצמת הקרינה בשעה 9 !
- כובע רחב שוליים, לבוש מתאים ומשקפי שמש מסייעים בהגנה.
- שלג, מים, חול ים ומתכות פועלים כמראות וגורמים להחזרה של הקרינה.
- הקרינה חודרת עד לעומק של 1 מטר במים. שחיה במי הים או הבריכה אינה מבטיחה הגנה.
- גם בצל, ביום מעונן ומתחת לשמשיה אנחנו עדיין חשופים לקרני השמש.