רגע לפני השנה החדשה, "סוגת" מציעה שני מתכונים קלילים להכנה, של אורי שביט וסמדי בומבה, שירשימו את הסועדים בשולחן החג.
חלת קסם מהירה במילוי מרציפן / אורי שביט ל"סוגת"
נמצא הפתרון לכל מי שחוששים או מסתבכים עם אפיית חלה – תערובת שיש בה את כל מה שצריך לבצק, רק מוסיפים מים והבצק מוכן. אורי שביט ממלאה אותו במרציפן וקולעת לחלת שקדים מתוקה וחגיגית לראש השנה.
לבצק (חומרים ל-2 חלות):
1 קילו תערובת קסם לחלה "סוגת".
500-550 מ"ל (1/4 2 – 2 כוסות) מים.
למילוי שקדים (קרם מרציפן):
400 גרם שקדים מולבנים שלמים או טחונים.
200 גרם אבקת סוכר "סוגת".
כ-4 כפות מים.
לציפוי:
1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים, בטמפרטורת החדר.
2 כפות סילאן או מייפל.
חופן נדיב שקדים פרוסים.
אופן הכנה:
- לשים יחד במהירות איטית-בינונית במיקסר את תערובת החלה והמים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים רבע שעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, מעבירים למגש ומתפיחים עוד 15-30 דקות.
- מכינים מרציפן: טוחנים היטב את השקדים במעבד מזון (גם אם הם כבר טחונים). מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפות מים וטוחנים עוד כמה דקות עד שמתקבל מרציפן חלק ורך. אם צריך מוסיפים מעט מים.
- יוצרים גלילים ארוכים בגודל שווה מכדורי הבצק שתפחו. מרדדים כל נקניק למלבן ארוך וצר ומניחים לכל האורך "שורה" של מרציפן. סוגרים חזרה לצורת גליל.
- קולעים שתי חלות מכל שלושה גלילים ומהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים בקערית תמצית תה וסילאן ומברישים את החלות. מעטרים בשקדים פרוסים, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30-60 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- אופים את החלות כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מברישים מדי פעם בתערובת התה והסילאן.
![](https://www.new4u.co.il/wp-content/uploads/2020/09/חלת-מרציפן-של-אורי-שביט-לסוגת.-צילום-חגי-לפלר.jpg)
תבשיל טנזיה של פירות מיובשים עם קוסקוס / סמדי בומבה ל"סוגת"
סמדי בומבה מכינה את המנה המרוקאית הקלאסית לראש השנה עם שפה של פירות מיובשים ומגישה אותה על קוסקוס מלא אוורירי וטעים.
1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת".
10 משמשים מיובשים.
10 שזיפים מיובשים מגולענים.
100 גרם צימוקים.
2 בצלים פרוסים דק.
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס.
1 כף סילאן.
1/2 כפית קינמון.
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
מלח.
שמן לטיגון.
להגשה:
שקדים.
פיסטוקים.
אופן הכנה:
מעבירים את הקוסקוס המלא לקערה ומכינים לפי ההוראות שעל האריזה.
חותכים בסכין חדה את כל הפירות לרצועות בעובי 2-3 ס"מ.
יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים את פרוסות הבצל במשך 5-10 דקות, עד שהן מתרככות ומזהיבות.
מעבירים למחבת את את הפירות החתוכים ומתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.
יוצקים למחבת 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
קולים מעט את אגוזי המלך במחבת נפרדת ויבשה ומעבירים למחבת עם התבשיל. מערבבים.
מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומעטרים בשקדים ובפיסטוקים.
![](https://www.new4u.co.il/wp-content/uploads/2020/09/תבשיל-טנזיה-של-סמדי-בומבה-לסגת.-צילום-חגי-לפלר.jpg)
בתאבון וחג שמח!