
הפנינג מונדיאל בחומוס של ג'ינג'י
לכבוד המונדיאל, אימפריית החומוס של ג'ינג'י משיקה מנה ספורטיבית ובריאותית: גרגירי חומוס & פול אסלי עם ביצה קשה וסלט ישראלי – המנה מושקעת בבישול ממושך של כיומיים שלמים בתנור, ומעניקה לכם את כל היתרונות הבריאותיים בזמן צפיית שיא!
ולמען הסדר הטוב, נספר שאצלנו בבית לא חיכו לרגע המשחק… המנות הגיעו אלינו הביתה בשעת צהריים, כשהן חמות ומלוות בפיתות ביתיות וריחניות שלא ניתן היה לעמוד בפניהן. בקיצור, ממש לא היה מקום להתלבטות. הריח ניצח. הכל קרה כל כך מהר. ניגבנו וניגבנו, אכלנו ושבענו וגם הותרנו. שאפו על המנות הגדולות והמכובדות. היה טעים מאוד. מתי תבואו שוב?
לכבוד המונדיאל, החגיגות והישיבות האינסופיות עם כל החבר'ה, אימפריית החומוסיות "החומוס של ג'ינג'י", משיקה בימים אלה את המנה הספורטיבית הבריאותית הראשונה מסוגה – מנה המורכבת מגרגרי חומוס מובחרים בשילוב גרגירי פול אסלי עם ביצה קשה, המבושלים יומיים שלמים בתנור ומוגשים עם ביצה וסלט ישראלי.
הייחודיות וסוד הקסם של המנה טמון בהשקעה הרבה ובשלבי העשייה הארוכים והאותנטיים שלה.
איתי גולן, הידוע כג'ינג'י, משקיע בבחירת הגרגירים של הפול והחומוס בקפידה, ודואג שהטעמים נספגים יחד.
את המנה, ג'ינג'י מכין במשך יומיים ברציפות בעזרת חימום בתנור.
לרובנו, הבישול הארוך מזכיר את הבישולים הביתיים מבית אמא, בשילוב הטעם של חומוס ג'ינג'י עם הידע שצבר ג'ינג'י במהלך עשרות שנים.
המנה הספורטיבית הבריאותית מורכבת מגרגירי חומוס מסוג זהבית, הנחשב לסוג גרגירי החומוס הפופולארי בישראל, וגדל בקיבוץ עינת.
לדברי ג'ינג'י: "בקיבוץ עינת אנו מגדלים את גרגירי חומוס זהבית במשך שנה שלמה, ובוחרים את הגרגירים בקפידה, ממש בפינצטה וזו ממש לא קלישאה. כך כל מנה חייבת לעמוד בסטנדרטים ידועים מראש. את המנה הספורטיבית עם כל היתרונות הבריאותיים שלה נוהגים לאכול החל משבע וחצי בבוקר. כאשר אוכלים את מנת החומוס מתחילת היום היא יכולה להיספג בגוף עם כל היתרונות הבריאותיים שלה ולסייע מאוד גם לספורטאים, טבעונים וצמחונים".
"כדי לקבל את החומוס והפול מבושלים היטב, יש לבשל אותם ממש כמו חמין – במשך יומיים, לאט לאט ובסבלנות, כל הלילה. זאת הדרך היחידה לקבל גרגרי חומוס ופול שהטעם שלהם זהה בשבע בבוקר ובאחת בצהריים".

החומוס של ג'ינג'י הוא לא עוד קופסת חומוס מסחרית שקניתם בסופר וגם לא עוד חומוסיה מתחת לבית.
זהו כינוי לרשת חומוסיות מוכרת ואהובה שהסניף הראשון והוותיק שלה ממוקם בקיבוץ עינת שנמצא מספר קילומטרים מזרחית לפתח תקווה.
למה דווקא בקיבוץ עינת?
עד לפני 14 שנה קיבוץ עינת היה ידוע בנעלי העבודה והצבא הקלילות ובבית הקברות האזרחי. אבל מאז הוא מזוהה גם עם חומוס טוב. הסניף ממוקם בחורשת האקליפטוס של הקיבוץ בו איתי גולן מתגורר ובו גדל. הסניף בקיבוץ עינת נפתח בשנת 1994 ומאז הוא נחשב למקום עלייה לרגל של חובבי חומוס באשר הם. המקום אותנטי וחם. משפחות, חברים ויחידים אוהבים לבוא אליו. בסניף יש קונטיינר אדום עם סככה, שולחנות עץ, בטבע פתוח ומאוורר.
לרשת החומוס של ג'ינג'י בפייסבוק, לחצו כאן >>
היכן? קיבוץ עינת, צומת סגולה בפתח תקווה, ובמושב נווה ירק.
פתוח בימי ראשון עד חמישי, בשעות: 10.00-14.30.
כשרות: הרבנות הראשית, הרב סבג.
היתרונות הבריאותיים של גרגירי החומוס
- גרגירי חומוס מסייעים בתהליך עיכול תקין וחילוף חומרים מאוזן וגם תורמים לתחושת שובע במהלך כל היום.
- החומוס מפחית ומסייע באיזון כולסטרול.
- החומוס עשיר בחלבונים וסיבים תזונתיים, דל בשומן ואף מסייע לירידה במשקל.
- אכילת חומוס תורמת לאיזון לחץ דם גבוה.
- החומוס מגביר אנרגיה ומצב רוח טוב.
אז מה הפלא שהג'ינג'י שמח כל היום?