לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא: סופגניות במילוי קרם בוטנים ריסז וקרם שוקולד הרשי. המתכון באדיבות השף קונדיטורית עמית דונסקוי.
החומרים (לכ-30 סופגניות)
ניירות אפייה חתוכים ל-30 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ
מרכיבים לבצק
1 ק"ג קמח
3 כפות מלאות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי מים חמימים
3 ביצים
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
חצי כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
למילוי קרם שוקולד הרשי
חצי כוס שמנת מתוקה
1 כוס נטיפי שוקולד הרשי
50 גרם אבקת סוכר
למילוי קרם בוטנים ריסז
חצי כוס שמנת מתוה
1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז
100 גרם אבקת סוכר
לציפוי
1 כוס נטיפי שוקולד הרשי מומסים + 1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז מומסים
לקישוט
ריסז מיניס, הרשי קוקיס אנד קרים דרופס, חטיף הרשי קוקיס אנד קרים או כל תוספת שאוהבים.
אופן ההכנה
- מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבלים ערבול קצר.
- מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, הביצים, החמאה ותמצית הווניל ומערבלים במשך כ-7 דקות נוספות.
- לבסוף מוסיפים את הברנדי והמלח ומערבלים במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
- משמנים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, מגלגלים לכדורים חלקים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה.
- מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
- מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק.
- בודקים שהשמן חם ומרימים בעדינות את הסופגניות בעזרת נייר האפייה ומחליקים לשמן החם.
- מטגנים משני הצדדים ומוציאם לצינון במסננת עם נייר סופג.
- הכנת המילוי כ-5 שעות מראש: ממיסים במיקרוגל נטיפי שוקולד הרשי ושמנת מתוקה ובכלי נפרד ממיסים את נטיפי קרם הבוטנים ריסז ושמנת מתוקה. מערבבים היטב כל אחד לתערובת חלקה ומעבירים לצינון במקרר במשך כ-5 שעות. מקציפים במערבל כל קרם בנפרד תוך כדי הוספת אבקת הסוכר.
- חותכים את הסופגניות לחצי, מזלפים את הקרם, מניחים מעל את החצי השני, מצפים בשוקולד או בקרם הבוטנים המומס ומקשטים במגוון התוספות שאוהבים.