'הטחנות הגדולות של א"י' משיקה לקראת חג החנוכה אריזה מעוצבת וחגיגית לקמח חיטה לבן בהיר להכנת סופגניות לחג, לצד קופסת פח מהודרת לאחסון הקמח.
לכבוד חג החנוכה תשווק 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה, אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר, בעיצוב רטרו מקסים ועליה ברכה ל"חנוכה שמח" ומתכון לחג. כמו כן תשווק 'הטחנות הגדולות של א"י' קופסת פח מהודרת בעיצוב תואם לאריזת הקמח, לאחסון פרקטי ודקורטיבי של קמח לאורך כל השנה.
אריזת הקמח לחג החנוכה היא חלק מסדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לחגי ישראל – ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award לשנת 2015.
מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ש"ח (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר ברקת, שהרבני (רמת השרון), סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיק טבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של המותג ובטלפון: 04-8672137.
הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י' במתכוני חנוכה:
מיני דונאטס אפויים במגוון טעמים
חומרים לדונאטס
כוס ורבע קמח חיטה לבן בהיר 'הטחנות הגדולות של א"י'
כפית ורבע אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר
חצי כוס רויון או יוגורט
1 ביצה
כף וחצי חמאה מומסת
חומרים לציפוי
120 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
כפית תמצית קוקוס / שוקולד / לימון / מייפל / פירות יער / וניל
אופן ההכנה
לדונאטס: מנפים את הקמח לקערה גדולה.
מוסיפים את אבקת האפייה והמלח.
מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר, הרִוְיוֹן, הביצה והחמאה.
יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד להטמעה.
יוצקים את הבלילה לתבניות מיני דונאטס, ניתן להשתמש בשק זילוף.
יש למלא רק עד למחצית מגובה התבנית.
אופים 7-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
מקררים 2 דקות בתבנית ומעבירים לרשת צינון.
לציפוי: מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב והתמצית עד שאבקת הסוכר נמסה לחלוטין.
טובלים מיד את הדונאטס בציפוי ומניחים על צלחת.
מומלץ לטבול את הדונאטס פעמיים לקבלת ציפוי סמיך יותר.
מפזרים מעל הדונאטס סוכריות, אגוזים או קוקוס כל עוד הציפוי רטוב.
דונאטס מגולגלים בסוכר
חומרים לכ-20 יחידות
3 וחצי כוסות קמח לבן בהיר 'הטחנות הגדולות של א"י'
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
כוס חלב פושר
10 גרם מלח
שמן קנולה לטיגון
סוכר לציפוי
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצה ואת החמאה הרכה.
מוסיפים את החלב הפושר, מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה ולשים כ-2 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח, מגבירים מהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7-5 דקות לקבלת בצק רך וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מגלגלים את הבצק בשמן כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון ומניחים בצד, במקום חמים כ-60-45 דקות עד להכפלת הנפח.
מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ בערך. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים כדי ליצור את צורת הדונאטס ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגול במרכז הבצק. אם רוצים סופגנייה רגילה לא קורצים עיגול פנימי.
מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות, עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
מחממים שמן בסיר כבד ורחב.
מטגנים את הדונאטס, 4-3 עיגולים בכל פעם, עד שמקבלים גוון זהוב יפה, 3-2 דקות מכל צד.
מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג.
מעבירים את הדונאטס לקערה מלאה בסוכר ומגלגלים בעדינות בסוכר.
למידע ומתכונים נוספים באתר ובפייסבוק של החברה: www.hagdolot.co.il, www.facebook.com/hagdolot.co.il