המותג קאווה IBERICA משיק קאווה יבשה מיוחדת (ברוט) או חצי יבשה (סמי סקו) – יין מבעבע קליל ונעים, המתאים לכל אירוע, חגיגה, פיקניק או סתם ערב במרפסת.
מקור הקאווה IBERICA הוא באזור פנדס שבקטלוניה והיא מיוצרת בבית הקאווה האיכותי "מסאקס" – מראשוני יצרני הקאווה. הקאווה מיוצרת על פי המסורת של תסיסה שנייה (מתודת שמפיין) והתיישנות של בין שנה וחצי לשנתיים, כשהיא מיוצרת מענבי מקבאו, פרלדה וענבי שרל-לו – הזנים המאפיינים את הקאוות הספרדיות, כשכל זן נבצר בזמן האופטימאלי שלו.
IBERICA מגיעה בגרסת BRUT – קאווה יבשה ובגרסת SEMI SECO – קאווה חצי יבש.
CAVA IBERICA – BRUT – קאווה איבריקה – יבש
זני ענבים: מקבאו 30%, קסרלו 30%, פרלדה 40%.
בציר: מתרחש בשלושה שלבים: מקבאו נבצר בשבועיים הראשונים של ספטמבר. קסרלו נבצר בשבועיים האחרונים של ספטמבר ופרלדה נבצר בשבועיים הראשונים של אוקטובר.
תסיסה ביקב: סחיטה עדינה של זגי הענבים על מנת להשיג 50% של מיץ התירוש. חדרור סטטי של היין ותסיסה מבוקרת בין 16 ל-18 מעלות למשך 20 יום, על מנת להפיק את מיטב הארומה מהענבים.
תסיסה שנייה: מתרחשת בבקבוק במשך 40 יום בטמפרטורה של 16 מעלות. יישון נוסף של בין שנה לשנתיים בבקבוק. סוכר שאריתי: 7 גרם לליטר.
צבע: נקי, צהבהב עם גווני זהב.
ארומה: נקייה עם עוצמה בינונית באף. מאוד פירותי ואלגנטי.
טעמים: מאוזן מאוד בחיך. מלא טעימים, עם איזון בין חומציות למתיקות. הרמוני ונקי. יצירה של בועות באופן עקבי.
טמפרטורת הגשה: מומלץ להגיש בטמפרטורה שבין 5-6 מעלות. מומלץ למזוג לכוס ייעודית של מבעבעים.
מתי להגיש: מתאים כאפריטיף לאירועים חגיגיים ולמאכלים כמו נתחי בשר בהירים ודגים.
CAVA IBERICA – SEMI SECO – קאווה איבריקה – חצי יבש
זני ענבים: מקבאו, פרלדה וקסרלו (33% כל אחד).
בציר: מתרחש בשלושה שלבים: מקבאו נבצר במהלך השבועיים הראשונים של ספטמבר. קסרלו נבצר בשבועיים האחרונים של ספטמבר, ופרלדה במהלך השבועיים הראשונים של אוקטובר.
תסיסה ביקב: סחיטה עדינה של זגי הענבים על מנת להשיג 50% של מיץ התירוש. חדרור סטטי של היין ותסיסה מבוקרת בין 16 ל 18 מעלות למשך 20 יום על מנת להפיק את מיטב הארומה מהענבים.
תסיסה שנייה: מתרחשת בבקבוק במשך 40 יום בטמפרטורה של 16 מעלות. יישון נוסף של בין שנה לשנתיים בבקבוק. סוכר שאריתי: 35 גרם לליטר
צבע: צהבהב, זורח עם השתקפות ירוקה ויצירה טובה של בועות היוצרות מעין כתר.
ארומה: מעודנת וארומתית. פירותית, אלגנטית ונקייה.
טעמים: נעים ורך. דגשים מתקתקים. מאוזן מאוד עם מרקם בועות טוב.
טמפרטורת הגשה: מומלץ להגיש בטמפרטורות שבין 4 ל 6 מעלות. מומלץ למזוג לכוס ייעודית של מבעבעים
מתי להגיש: אידיאלי לארוחות קלות, בראנץ' או פיקניק.
המחיר: כ-30 ש"ח.
IBERICA – כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל וחוג חתם סופר.
להשיג ברשתות השיווק הנבחרות וחנויות היין ברחבי הארץ.